Borůvkový cramble cake s tvarohem

Borůvkový koláč s drobenkou je klasika, která neomrzí. V tomto receptu je navíc tvaroh. Kombinace borůvek a tvarohu je prostě výborná a vždy si vzpomenu na koláč, který dělávaly naše babičky. V receptu není použit cukr, ale pokud si přece jen chcete trošku víc osladit život, tak klidně přidejte med nebo sirup. Koláč není náročný na přípravu, takže ho zvládnete v cuku letu!:)

 

Suroviny

Drobenka

  • 4 zralé banány, středně velké
  • 500 g ovesných vloček
  • 100 g kokosového oleje
  •  150 g kokosové mouky

Náplň

  •  500 g tvarohu (selský, tedy spíše tužší konzistence)
  •  500 g dobrého bílého jogurtu
  •  4 vejce
  •  300 g borůvek
  •  kdo chce, může přidat med nebo sirup na doslazení

Postup

  1. Banány rozmačkejte vidličkou ve větší misce.
  2. Ovesné vločky rozemelte na hrubost „krupice”. Přidejte k banánu, přidejte dále kokosový olej a kokosovou mouku. Prsty promačkejte, abyste získali vlahou drobenku. Nesnažte se umačkávat do “těsta”, prsty se snažte drobenku vždycky spíš nakypřit.
  3. Odeberte 1/3 – asi 300 g. Zbylou drobenku (tedy 2/3) rozprostřete do pekáčku/formy vyložené pečicím papírem.
  4. V míse prošlehejte tvaroh s jogurtem a vejci. Náplň rozprostřete na drobenku a uhlaďte. Posypejte rovnoměrně borůvkami a zbylou drobenkou.
  5. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C (horkovzduch) a 45 – 50 minut pečte.

 

Zdroj: vareniste.cz