Raffaello cheesecake

Jestli milujete kokos a sladké, tuhle dobrotu si musíte upéct. Cheesecake a kokos to je totiž dokonalá kombinace. A jak na takový cheesecake, aby se vám povedl?  Určitě je lepší péct ho déle na nižší teplotu. V tomto případě nic neuspěcháte právě naopak. Odměnou vám bude takzvaný kokosový nebe v hubě!

 

 

Korpus

  • 2,5 hrnku pomletých ovesných vloček
  •  1 hrnek mletých mandlí
  • 3/4 hrnku strouhaného kokosu
  • 3/4 hrnku kokosového mléka (plnotučného z plechovky)
  • 3 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) + trošku na vymazání formy
  • 2-3 lžíce medu

Formu o průměru 20cm si vymažeme kokosovým olejem. Všechny věci na korpus smícháme dohromady a hmotu vtlačíme na dno formy.

Náplň

  • 1 kokosový pudink (prášek)
  • 400g tvarohu
  • 170g čerstvého sýra (Lučina, Philadelphia)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce

Na náplň si smícháme tvaroh se sýrem, pudinkem a vejci. Podle chuti dosladíme medem. Hladký krém nalejeme na korpus a dáme péct na 160C 45-55 minut. Cheesecake necháme pořádně vychládnout a pak ho ještě dáme na pár hodin odpočinout do lednice.

Poleva

  • 80g bílé čokolády
  • 6-8 lžic kokosového mléka
  • kokosové plátky

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, zředíme kokosovým mlékem. Měla by nám vzniknout krémově hustá poleva. Necháme ji chvilku vychladnout (musí být vlažná) a polejeme s ní vrch cheesecaku. Trochu uhladíme stěrkou a vrch posypeme kokosovými plátky. Znovu dáme na chvíli ztuhnout do lednice.

Zdroj: Pipafoodie