Vánoční vaječný likér

Co by to bylo za Vánoce bez domácího vaječňáku? Ještě jste tuhle dobrotu, která vás doslova zalepí, ale hezky zalepí nedělali? Nevadí, je to tak jednoduché, že to zvládne každý. Může to být i hezký dárek, stačí koupit nějakou hezkou flašku, třeba v obchodě Nanu Nana, tam jich je spousta.

Ingredience

  • 4 žloutky z čerstvých vajec
  • 1 plechovka slazeného zahuštěného mléka Salko Tatra
  • 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka Tatra
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka strouhaného muškátového oříšku (nemusí být)
  • rum Tuzemák podle chuti

 

Postup

Všechny suroviny kromě rumu dejte do mixéru a promixujte. Doplňte rumem podle chuti a opět krátce promixněte.

Přelijte do lahví, uzavřete a uložte je do chladničky. Můžete pít hned, ale likér je nejlepší trochu rozleželý (nemusíte se bát, že se zkazí, díky rumu vydrží měsíc i déle).

 

Zdroj: Apetitonline